lunes, 16 de abril de 2012

PROPOSTES PAD 2011-2015


Amb l’obertura del procés participatiu per part de l’Ajuntament de cara a establir el PAD (Pla d’Acció del Districte) pel present mandat municipal, des de l’Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l’Arpa us fem un resum d’aquelles apostes pel comerç de proximitat del barri, que considerem cabdals per fomentar-ne la seva continuïtat, especialment en temps de crisi:

  1. Emprendre accions de comunicació i sensibilització ciutadana per fomentar les compres en aquests petits comerços.

  1. Creació d’un servei municipal d’assessorament comercial adreçat a conduir accions, plantejaments, i mesures legals, polítiques i administratives encaminades a evitar el fracàs i tancament de comerços de barri.

  1. Creació d’un entorn formatiu específicament adreçat al sector comercial, amb la intenció de revifar i focalitzar idees des de l’àmbit pedagògic que permetin descobrir i aplicar noves realitats al petit comerç.

  1. Fraccionament i aplaçament de la càrrega impositiva als comerços en crisi, a punt de tancament, evitant al màxim i reduint l’impacta que el tancament te sobre l’oferta comercial als barris.

  1. Definir i dotar de sentit jurídic i administratiu, l’Espai Comercial Obert (E.C.O.) a l’àrea del carrer Indústria, que permetria visibilitzar una nova realitat comercial al Districte, donant un especial impuls als comerços de l’àrea.

  1. Potenciar la utilització de les tecnologies de la informació al sector del petit comerç, amb programes divulgatius i ajudes a la seva implantació.

  1. Donar màxima difusió a les campanyes municipals d’ajudes al comerç, mitjançant els Consells de Comerç de Districte i garantint l’accés a ajudes i subvencions municipals per adequar els comerços la realitat de cada barri.

  1. Màxim suport institucional a les campanyes de difusió del foment de les compres als comerços de proximitat, engegades per les entitats, associacions i col·lectius de comerç de la ciutat.

  1. Fomentar actuacions urbanístiques respectuoses amb el comerç, mitjançant informes previs i consultes al Consell de Comerç, quan s’hagi d’escometre alguna gran obra o actuació en àrees de màxima situació o concentració comercial, intentant pal·liar al màxim els greuges al sector.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

VISITES A LA PÀGINA